Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actueel

 • Week 49 Groep 5/6

  Braille

  Kunnen zien. Het lijkt vanzelfsprekend, maar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Louis Braille was al vanaf zijn derde jaar blind. Op zijn vijftiende ontwikkelde hij een schrijfsysteem waardoor blinde mensen kunnen lezen en schrijven: het brailleschrift. Daarover gaat deze les.

  Naar de actuele les
 • Week 49 Groep 7/8

  Het brailleschrift

  Er is een schrift gemaakt, waardoor blinde mensen kunnen lezen en schrijven. Dit heet het Brailleschrift, vernoemd naar de bedenker van het schrift: Louis Braille. Louis Braille werd zelf blind toen hij drie jaar oud was. Over dit schrift gaat deze les.

  Naar de actuele les
 • Nationale Vrijwilligersdag

  Week 47

  Vrijwilligers zijn onmisbaar. Op 7 december zetten we hen daarom in het zonnetje op Nationale Vrijwilligersdag. Deze les gaat over vrijwilligers. Als afsluitende opdracht komen leerlingen zelf in actie voor een goed doel.

  Naar de actuele les
 • Gezonde voeding en bewegen

  Week 43

  Gezond ontbijt staat van 6 tot en met 10 november centraal tijdens het Nationaal Schoolontbijt. In deze les leren kinderen over gezonde voeding én bewegen. Door gezonde voeding en bewegen kunnen kinderen zich de hele (school)dag lekker fit voelen!

  Naar de actuele les
 • Kom in actie

  Week 47

  Hebben jouw leerlingen wel eens vrijwilligerswerk gedaan? In deze les, die in het teken staat van Nationale Vrijwilligersdag (7 december), leren leerlingen over vrijwilligerswerk en komen ze in actie voor een goed doel.

  Naar de actuele les
 • Voel je fit

  Week 43

  Gezond eten is één, maar bewegen is minstens zo belangrijk. Hierdoor kunnen kinderen zich elke (school)dag lekker fit voelen. In de actuele les van deze week gaan kinderen met elkaar in gesprek over gezonde voeding en wordt een leuke bewegingsles gedaan.

  Naar de actuele les