Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actueel

 • moon-landing-60582_1920
  Week 11 Groep 5/6

  Ruimtevaart in de klas

  Wat weten de kinderen precies van de ruimtevaart? Kennen ze alle planeten van ons zonnestelsel, maken ze wel eens gebruik van Google Earth om met behulp van satellietfoto’s hun eigen woonplaats en -omgeving te bekijken? Dit en meer komt in deze les aan de orde.

  Naar de actuele les
 • earth-11008_1920
  Week 11 Groep 7/8

  Dag van de ruimtevaart

  Op 12 april 1961 werd Yuri Gagarin als eerste persoon succesvol de ruimte ingeschoten. Daarom hebben de Verenigde Naties 12 april uitgeroepen tot de Internationale Dag van de (Burger)ruimtevaart. Jaarlijks wordt op 12 april stilgestaan voor de ruimtevaart. Daarom gaat deze actuele les over de ruimtevaart.

  Naar de actuele les
 • shutterstock_127860077

  Pasen

  Week 09

  Tijdens Pasen herdenken christenen dat Jezus is gekruisigd en vieren zij dat hij drie dagen later is opgestaan. In de supermarkt liggen weken voor Pasen al paashazen en paaseieren in de schappen. Wat hebben deze niet-christelijke lekkernijen met Pasen te maken?

  Naar de actuele les
 • plant-1368187_1920

  De lente

  Week 07

  De lente is onderweg. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de temperaturen lopen op. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden gunstig om deze allemaal te laten groeien en bloeien. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • shutterstock_361947488

  Het Paasfeest

  Week 09

  Carnaval is net achter de rug en dus is het bijna Pasen. Wat weten jouw leerlingen van deze feestdag(en)? In de actuele les van deze week gaat het over dit feest en de bijbehorende lekkernijen, zoals paaseieren en paashazen! Ter afsluiting maken de kinderen een kiekeboe-ei.

  Naar de actuele les
 • hepatica-427877_1920

  Planten

  Week 07

  In de lente ontwaken dieren uit hun winterslaap en wordt het warmer. Planten zullen groeien en bloeien. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden weer gunstig. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les