Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 5/6


 • Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Week 19 - 2017

  Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren. Deze actuele les gaat over deze Christelijke feestdagen. Wat weten jouw leerlingen hiervan?

  Naar de actuele les
 • Moederdag

  Week 17 - 2017

  14 mei is het weer Moederdag. Deze dag worden moeders in het zonnetje gezet. Veel kinderen zullen een cadeautje kopen of maken voor hun moeder. Deze actuele les gaat daarom over het kopen van cadeautjes.

  Naar de actuele les
 • De Romeinen

  Week 15 - 2017

  Van 29 april tot en met 7 mei 2017 vindt de vierde editie van de Romeinenweek plaats. De kinderen in de klas hebben wellicht al eens Romeinse cijfers gezien en gehoord van Latijn. In deze les wordt door middel van een werkblad gerekend met deze cijfers en geschreven met Latijnse letters!

  Naar de actuele les
 • Koningsdag

  Week 13 - 2017

  Eind deze maand vieren we Koningsdag. Wat weten jouw leerlingen over Koningsdag en het koningshuis? Daar gaat deze les over.

  Naar de actuele les
 • Ruimtevaart in de klas

  Week 11 - 2017

  Wat weten de kinderen precies van de ruimtevaart? Kennen ze alle planeten van ons zonnestelsel, maken ze wel eens gebruik van Google Earth om met behulp van satellietfoto’s hun eigen woonplaats en -omgeving te bekijken? Dit en meer komt in deze les aan de orde.

  Naar de actuele les
 • Pasen

  Week 09 - 2017

  Tijdens Pasen herdenken christenen dat Jezus is gekruisigd en vieren zij dat hij drie dagen later is opgestaan. In de supermarkt liggen weken voor Pasen al paashazen en paaseieren in de schappen. Wat hebben deze niet-christelijke lekkernijen met Pasen te maken?

  Naar de actuele les
 • De lente

  Week 07 - 2017

  De lente is onderweg. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de temperaturen lopen op. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden gunstig om deze allemaal te laten groeien en bloeien. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Warme truiendag-estafette

  Week 03 - 2017

  10 februari is het Warme Truiendag. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Daarover gaat deze les, die wordt afgesloten met een estafette!

  Naar de actuele les
 • Nationale voorleesdagen

  Week 02 - 2017

  Van 25 januari tot en met 4 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze periode is er extra aandacht voor het voorlezen in de klas. In deze les schrijven de leerlingen hun eigen verhaal, dat ze gaan voorlezen aan de rest van de klas.

  Naar de actuele les
 • Vogeltellen

  Week 01 - 2017

  Vogels zijn er in allerlei soorten en maten. Door de Nationale Tuinvogeltelling weten we hoeveel er in Nederland zijn. 28 en 29 januari staat dit weer op het programma. Doen jullie mee?

  Naar de actuele les