Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 7/8


 • Jezus en de Heilige Geest

  Week 19 - 2017

  Hemelvaartsdag en Pinksteren staan voor de deur. Wat weten jouw leerlingen over het ‘vertrek’ van Jezus en de komst van de Heilige Geest?

  Naar de actuele les
 • Cadeaus

  Week 17 - 2017

  Bij feestelijke gelegenheden delen we vaak cadeaus uit. Bijvoorbeeld bij een verjaardag, een bruiloft, de geboorte van een kind of … Moederdag! 14 mei is het weer Moederdag. Daarom gaat deze les over cadeaus!

  Naar de actuele les
 • Romeinse tekens

  Week 15 - 2017

  In deze les wordt door middel van een werkblad gerekend met deze cijfers en geschreven met Latijnse letters. Dit omdat het van 29 april tot en met 7 mei Romeinenweek is. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud.

  Naar de actuele les
 • Het koningshuis

  Week 13 - 2017

  Waar komt de naam Oranje vandaan? En waarom trekt iedereen op Koniginnedag en Koningsdag oranje kleren aan? Daar gaat deze les over.

  Naar de actuele les
 • Dag van de ruimtevaart

  Week 11 - 2017

  Op 12 april 1961 werd Yuri Gagarin als eerste persoon succesvol de ruimte ingeschoten. Daarom hebben de Verenigde Naties 12 april uitgeroepen tot de Internationale Dag van de (Burger)ruimtevaart. Jaarlijks wordt op 12 april stilgestaan voor de ruimtevaart. Daarom gaat deze actuele les over de ruimtevaart.

  Naar de actuele les
 • Het Paasfeest

  Week 09 - 2017

  Carnaval is net achter de rug en dus is het bijna Pasen. Wat weten jouw leerlingen van deze feestdag(en)? In de actuele les van deze week gaat het over dit feest en de bijbehorende lekkernijen, zoals paaseieren en paashazen! Ter afsluiting maken de kinderen een kiekeboe-ei.

  Naar de actuele les
 • Planten

  Week 07 - 2017

  In de lente ontwaken dieren uit hun winterslaap en wordt het warmer. Planten zullen groeien en bloeien. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden weer gunstig. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Warme truiendag

  Week 03 - 2017

  Het Klimaatverbond organiseert ieder jaar rond 16 februari (dit jaar op 10 februari) Warme truiendag. Deze dag herinnert iedereen aan de afspraken van het protocol. In deze les gaan jullie hiermee aan de slag.

  Naar de actuele les
 • Voorlezen

  Week 02 - 2017

  Je leerlingen zullen vast vaak zijn voorgelezen, maar kunnen ze dat zelf ook? En doen ze het ook, bijvoorbeeld aan jongere broertjes of zusjes? Hoe presenteer je een boek of een stuk tekst? Dat gaan je leerlingen oefenen in deze les.

  Naar de actuele les
 • Nationale Tuinvogeltelling 2017

  Week 01 - 2017

  Dankzij de Nationale Vogeltelling weten we steeds meer over de aantallen verschillende vogelsoorten in Nederlandse en hun verspreiding. 28 en 29 januari wordt er weer geteld. Help je mee?

  Naar de actuele les