Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 7/8


 • Het brailleschrift

  Week 49 - 2017

  Er is een schrift gemaakt, waardoor blinde mensen kunnen lezen en schrijven. Dit heet het Brailleschrift, vernoemd naar de bedenker van het schrift: Louis Braille. Louis Braille werd zelf blind toen hij drie jaar oud was. Over dit schrift gaat deze les.

  Naar de actuele les
 • Kom in actie

  Week 47 - 2017

  Hebben jouw leerlingen wel eens vrijwilligerswerk gedaan? In deze les, die in het teken staat van Nationale Vrijwilligersdag (7 december), leren leerlingen over vrijwilligerswerk en komen ze in actie voor een goed doel.

  Naar de actuele les
 • Voel je fit

  Week 43 - 2017

  Gezond eten is één, maar bewegen is minstens zo belangrijk. Hierdoor kunnen kinderen zich elke (school)dag lekker fit voelen. In de actuele les van deze week gaan kinderen met elkaar in gesprek over gezonde voeding en wordt een leuke bewegingsles gedaan.

  Naar de actuele les
 • Jezus en de Heilige Geest

  Week 19 - 2017

  Hemelvaartsdag en Pinksteren staan voor de deur. Wat weten jouw leerlingen over het ‘vertrek’ van Jezus en de komst van de Heilige Geest?

  Naar de actuele les
 • Cadeaus

  Week 17 - 2017

  Bij feestelijke gelegenheden delen we vaak cadeaus uit. Bijvoorbeeld bij een verjaardag, een bruiloft, de geboorte van een kind of … Moederdag! 14 mei is het weer Moederdag. Daarom gaat deze les over cadeaus!

  Naar de actuele les
 • Romeinse tekens

  Week 15 - 2017

  In deze les wordt door middel van een werkblad gerekend met deze cijfers en geschreven met Latijnse letters. Dit omdat het van 29 april tot en met 7 mei Romeinenweek is. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud.

  Naar de actuele les
 • Het koningshuis

  Week 13 - 2017

  Waar komt de naam Oranje vandaan? En waarom trekt iedereen op Koniginnedag en Koningsdag oranje kleren aan? Daar gaat deze les over.

  Naar de actuele les
 • Dag van de ruimtevaart

  Week 11 - 2017

  Op 12 april 1961 werd Yuri Gagarin als eerste persoon succesvol de ruimte ingeschoten. Daarom hebben de Verenigde Naties 12 april uitgeroepen tot de Internationale Dag van de (Burger)ruimtevaart. Jaarlijks wordt op 12 april stilgestaan voor de ruimtevaart. Daarom gaat deze actuele les over de ruimtevaart.

  Naar de actuele les
 • Het Paasfeest

  Week 09 - 2017

  Carnaval is net achter de rug en dus is het bijna Pasen. Wat weten jouw leerlingen van deze feestdag(en)? In de actuele les van deze week gaat het over dit feest en de bijbehorende lekkernijen, zoals paaseieren en paashazen! Ter afsluiting maken de kinderen een kiekeboe-ei.

  Naar de actuele les
 • Planten

  Week 07 - 2017

  In de lente ontwaken dieren uit hun winterslaap en wordt het warmer. Planten zullen groeien en bloeien. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden weer gunstig. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les