Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Het is lente!

En wat is er leuker dan een middag naar buiten met je leerlingen. Deze keer geven we je een aantal tips om buiten te doen met je klas.

Vlierbloesemlimonade maken van zelf geplukte bloemen

Natuurlijk staat niet elke basisschool naast het bos, maar ook in de wijk is er vaak veel te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld met je klas vlierbloesem plukken en er siroop van maken. Vlierbloesem is bijna in elke wijk te vinden, vaak groeien ze langs een fietspad. Je herkent de vlier natuurlijk aan de bloesem, de schermen met witte, kleine bloemetjes. Vertel je leerlingen van tevoren dat ze niet de eerste de beste struik kaal plukken, er moet natuurlijk ook nog wat over blijven voor de bijen!

Belangrijk om op te letten: de vlier die jij nodig hebt is een struik met een echte stam. De groene blaadjes zitten meestal met vijf of zeven bij elkaar en je kunt ze herkennen aan de gekartelde rand.

Recept Vlierbloesemlimonade

Sporten

Dit is natuurlijk ook ideaal om buiten te doen, lekker gymmen! Weg uit die gymzaal en naar buiten waar vaak veel ruimte én frisse lucht is. Het is natuurlijk het makkelijkst om te trefballen of iemand is ‘m-niemand is ‘m te doen. Daar heb je niet zoveel spullen voor nodig. Wil je het grootser aanpakken? Bekijk dan ons lespakket Fit op school.

Een gewone les

Tot slot is het ook leuk om eens een taal- of rekenles buiten te geven. Je kunt dan je les een ‘buiten-thema’ geven, zoals een dictee over de dingen die je om je heen ziet. Of vermenigvuldigen met paardenbloemen… Gegarandeerd een les die je leerlingen bij blijft!