Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Snoep in de bus

‘Snoep gezond, eet een appel’, wordt vaak gezegd. De overheid vindt het belangrijk dat mensen gezond eten. Maar waarom worden er dan overal snoepautomaten neergezet? Sinds kort kan je zelfs in de bus snoep kopen.

Snoepautomaat
In vijftig Connexxion-bussen die rond Amsterdam rijden, kunnen mensen sinds kort snoep kopen. Als iedereen genoeg snoept, worden binnenkort alle bussen uitgerust met een automaat. Maar je mag toch helemaal niet eten in de bus? Klopt, dus zijn de regels aangepast. Je mag niet je zelf meegebrachte eten nuttigen, maar wel de snacks eten die te koop zijn in de bus.

Schijf van Vijf
Snacken is ongezond. Af en toe een snoepje is helemaal niet erg, maar het is belangrijk om te zorgen dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Daarvoor is de Schijf van Vijf ontwikkeld. De Schijf van Vijf laat je in een oogopslag zien hoe je gezond kunt eten. Door elke dag producten uit alle vijf de vakken te kiezen, krijg je de voedingsstoffen binnen die je lichaam gezond houden.

Verdieping groep 7/8
Door gezond te eten leef je langer, voel je je fitter en werkt je lichaam beter. Als jij een automaat zou mogen ontwerpen, wat zou je er dan in stoppen?