Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen


 • Planten

  Week 07 - 2019

  In de lente ontwaken dieren uit hun winterslaap en wordt het warmer. Planten zullen groeien en bloeien. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden weer gunstig. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • De lente

  Week

  De lente is onderweg. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de temperaturen lopen op. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden gunstig om deze allemaal te laten groeien en bloeien. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Advent

  Week 45 - 2018

  In december worden er in veel religies verschillende feestdagen gevierd. Daar gaat deze actuele les over. En oja, Rudolph is ook van de partij!

  Naar de actuele les
 • Feest van het licht

  Week

  In december worden er in veel religies verschillende feestdagen gevierd. Daar gaat deze actuele les over. En oja, Rudolph is ook van de partij!

  Naar de actuele les
 • De herfst staat voor de deur

  Week 37 - 2018

  Hoewel de zon nog steeds volop brandt in Nederland, is het toch echt bijna herfst. In de herfst ziet het bos er heel anders uit dan in andere seizoenen. In de actuele les van deze week gaan leerlingen met dit onderwerp aan de slag.

  Naar de actuele les
 • Herfst

  Week

  Na een warme zomer, staat de herfst weer voor de deur. In de actuele les van deze week staat dit jaargetijde centraal. De leerlingen leren over schimmels en versieren het klaslokaal met een natuurcollage!

  Naar de actuele les
 • Vive la France!

  Week 25 - 2018

  Het duurt nog maar even voordat de zomervakantie begint. Veel Nederlanders grijpen deze vakantie aan om naar tijdelijk naar het buitenland te verkassen. Ook in jouw klas zullen veel kinderen hun vakantie deels buiten Nederland doorbrengen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Kennen jouw leerlingen al een paar woordjes Frans? Na deze les in ieder geval wel!

  Naar de actuele les
 • Vakantie!

  Week

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel kinderen gaan met hun ouders naar het buitenland. Frankrijk is een populaire bestemming onder Nederlanders. In Frankrijk is veel te ontdekken en te leren, zoals andere eetgewoontes, landschappen en de taal. Help je leerlingen alvast wat op weg met deze les, waarin zij een aantal Franse woorden zullen leren!

  Naar de actuele les
 • Wereldmelkdag

  Week 21 - 2018

  Ieder jaar is het op 1 juni Wereldmelkdag. Op deze dag wordt stil gestaan bij de onmisbare rol van melk bij het produceren van drink- en eetproducten. Dat is overal op de wereld zo, in arme en in rijke landen. Zeker in Nederland is de koe een vanzelfsprekend beeld in het weiland. Maar weten de kinderen in de klas ook hoeveel melk een koe per dag geeft en hoeveel melk er nodig is om één kaas te maken? In deze les leren de kinderen de antwoorden op deze vragen en werken ze zelf met een werkblad en achter de computer om nog meer te weten te komen over de koe en de verschillende melkproducten.

  Naar de actuele les
 • Melk, melk en melk

  Week

  1 juni is het Wereldmelkdag. Op deze dag is er aandacht voor de grote rol die melk speelt in de ontwikkeling van een mensenleven. Melk wordt voor veel verschillende zuivelproducten gebruikt, overal op de wereld. De koe is in Nederland natuurlijk ook een onmisbaar onderdeel van ons landschap. Wat weten de kinderen al van de verschillende melkproducten? Een filmpje en een quiz worden in deze les gebruikt om de kinderen een en ander te leren, vervolgens gaat de klas pictionary spelen met het thema melk!

  Naar de actuele les