Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 7/8


 • Muziek om je heen

  Week 51 - 2019

  NIEUW: lespakket ‘Muziek om je heen’. Dit gratis lespakket bestaat uit drie lessen met educatieve video’s, coöperatieve werkvormen en leuke interactieve opdrachten voor leerlingen uit de midden- en bovenbouw.

  Naar de actuele les
 • Planten

  Week 07 - 2019

  In de lente ontwaken dieren uit hun winterslaap en wordt het warmer. Planten zullen groeien en bloeien. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden weer gunstig. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Advent

  Week 45 - 2018

  In december worden er in veel religies verschillende feestdagen gevierd. Daar gaat deze actuele les over. En oja, Rudolph is ook van de partij!

  Naar de actuele les
 • Herfst

  Week 37 - 2018

  Na een warme zomer, staat de herfst weer voor de deur. In de actuele les van deze week staat dit jaargetijde centraal. De leerlingen leren over schimmels en versieren het klaslokaal met een natuurcollage!

  Naar de actuele les
 • Vive la France!

  Week 25 - 2018

  Het duurt nog maar even voordat de zomervakantie begint. Veel Nederlanders grijpen deze vakantie aan om naar tijdelijk naar het buitenland te verkassen. Ook in jouw klas zullen veel kinderen hun vakantie deels buiten Nederland doorbrengen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Kennen jouw leerlingen al een paar woordjes Frans? Na deze les in ieder geval wel!

  Naar de actuele les
 • Melk, melk en melk

  Week 21 - 2018

  1 juni is het Wereldmelkdag. Op deze dag is er aandacht voor de grote rol die melk speelt in de ontwikkeling van een mensenleven. Melk wordt voor veel verschillende zuivelproducten gebruikt, overal op de wereld. De koe is in Nederland natuurlijk ook een onmisbaar onderdeel van ons landschap. Wat weten de kinderen al van de verschillende melkproducten? Een filmpje en een quiz worden in deze les gebruikt om de kinderen een en ander te leren, vervolgens gaat de klas pictionary spelen met het thema melk!

  Naar de actuele les
 • Jezus en de Heilige Geest

  Week 19 - 2018

  Hemelvaartsdag en Pinksteren staan voor de deur. Wat weten jouw leerlingen over het ‘vertrek’ van Jezus en de komst van de Heilige Geest?

  Naar de actuele les
 • Cadeaus

  Week 17 - 2018

  Bij feestelijke gelegenheden delen we vaak cadeaus uit. Bijvoorbeeld bij een verjaardag, een bruiloft, de geboorte van een kind of … Moederdag! 14 mei is het weer Moederdag. Daarom gaat deze les over cadeaus!

  Naar de actuele les
 • Romeinse tekens

  Week 15 - 2018

  In deze les wordt door middel van een werkblad gerekend met deze cijfers en geschreven met Latijnse letters. Dit omdat het van 28 april tot en met 6 mei Romeinenweek is. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud.

  Naar de actuele les
 • Het koningshuis

  Week 14 - 2018

  Waar komt de naam Oranje vandaan? En waarom trekt iedereen op Koniginnedag en Koningsdag oranje kleren aan? Daar gaat deze les over.

  Naar de actuele les