Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Eko

Eko is een spel dat bij de kinderen het leerproces over milieuzaken ondersteunt en ontwikkelt. Het spel begint als de “speler” midden in de nacht gewekt wordt door iets dat door zijn slaapkamerraam is komen vliegen. Het is een vreemd uitziend wezentje, dat een gezonde milieuomgeving nodig heeft om in te leven.

De speler houdt Eko in leven zolang hij voor hem zorgt. Als hij op Aarde aankomt, zit Eko in een beschermende ruimte, die hem gassen toedient uit zijn eigen land. Deze gassen kunnen hem maar beperkt beschermen. Daarom moet de speler de omgeving milieuvriendelijker maken, zodat het minder schadelijk is voor het wezentje. De speler laat Eko vrij in een ruimte en kijkt hoe hij reageert. In elke kamer of plek zijn verschillende voorwerpen aanwezig, die veranderd kunnen worden om de omgeving milieuvriendelijker te maken. Als de omgeving redelijk milieuvriendelijk is, zal Eko aardig reageren. Wanneer de omgeving niet milieuvriendelijk is, raakt Eko in paniek. De speler kan het milieu beter en slechter maken door voorwerpen te veranderen.

Het doel is om Eko in leven te houden tijdens de duur van het spel. Elke kamer heeft een aanwijzing- en adviesfunctie, die de speler ideeën geeft waarom sommige elementen in de kamer het milieu schoner zullen maken. Ook krijgt het kind aanvullende informatie over de inboedel in de ruimte en de milieuzaken die op de inboedel betrekking op hebben. Een uitgebreide versie met aanwijzingen en advies kunt u vinden in de bijlage voor leerkrachten. Deze kunt u printen en in de klas gebruiken.

Aanmelden voor dit lesmateriaal