Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Kinderkroon

Stichting ‘Zo Hoort Het’ wint Kinderkroon 2008

Leiden, 18 april 2008 – Stichting ‘Zo Hoort Het’ is uitgeroepen tot de winnaar van de Nationale Kinderkroon 2008. Kinderen in Nederland hebben gestemd op hun favoriete project in Nederland dat Stichting Kinderpostzegels Nederland financieel ondersteunt. Stichting Zo Hoort Het organiseert activiteiten voor dove en slechthorende kinderen en jongeren. Zo kunnen zij en hun ouders, professionals en horende leeftijdsgenoten van elkaar leren. Het verkleint de drempel tussen de horende, slechthorende en dove wereld.

Stichting ‘Zo Hoort Het’

Stichting Zo Hoort Het komt voort uit het onderzoek van dr. Jet Isarin. Zij onderzocht de ervaringen van kinderen en jongeren met een CI (Cochleair Implantaat). Een CI is een hoorprothese waarmee dove kinderen en jongeren geluid kunnen waarnemen. Kinderpostzegels heeft het onderzoek mogelijk gemaakt. Stichting Zo Hoort Het organiseert activiteiten voor dove en slechthorende kinderen en voor hun ouders, broertjes of zusjes zodat zij elkaar kunnen ontmoeten.

“Het is lastig om vriendjes en vriendinnetjes te vinden. Horende kinderen kunnen geen gebarentaal en kinderen die wel gebarentaal kunnen, wonen vaak ver weg” vertelt David. David is 12 jaar en zelf slechthorend. Hij bezoekt regelmatig bijeenkomsten die de stichting organiseert voor dove en slechthorende kinderen. David heeft de Kinderkroon 2008 onderscheiding namens Zo Hoort Het in ontvangst genomen “Dankzij Zo Hoort Het ontmoet ik kinderen die net als ik slechthorend zijn. Dat vind ik fantastisch”.

Nationale Kinderkroon

Stichting Kinderpostzegels Nederland steunt ieder jaar honderden projecten in binnen- en buitenland voor kinderen in moeilijke omstandigheden. Dankzij de Nationale Kinderkroon kunnen kinderen die aan de Kinderpostzegelactie hebben meegedaan heel direct in aanraking komen met enkele Nederlandse initiatieven. Kinderen in Nederland konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op hun favoriete project via de website van Kidsweek. De genomineerde projecten staan in het teken van het thema van de Kinderpostzegelactie 2008 ‘Laat kinderen leren’. De projecten leveren elk op hun eigen manier een bijzonder bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

Meer informatie over de Kinderkroon en Stichting Kinderpostzegels Nederland vindt u op www.kinderpostzegels.nl.

De genomineerde projecten

Er waren drie projecten genomineerd: de Weekendschool, Zo Hoort Het en de Anti-pesten campagne. Kinderpostzegels ging op bezoek bij Isil, David en Lin, kinderen uit de projecten. Zij gaven antwoord op vragen die andere kinderen vooraf hadden ingestuurd. Het resultaat kun je in de filmpjes zien, waarin ook Achmed ‘Appie’ Akkabi een hoofdrol speelt. Kijk snel!

Aanmelden voor dit lesmateriaal