Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Swing eens lekker

“Swing eens lekker” is een muzikale, opwindende, interactieve compositie activiteit. Kinderen kunnen hun eigen composities maken op de sporen van een “Wervelend Wiel”. Ze kunnen ervoor kiezen zelf muziek te maken of met een maximum van 3 andere spelers samen te werken om een stuk te componeren.

Er zijn 5 verschillende muziekstijlen, verdeeld in zones, waaruit gekozen kan worden: Mega Mix, Klassiek, Chill-out, Vocaal en Wereld. Als ze in een zone zitten, kunnen ze een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan ritmes en bestaande klankpatronen. Deze kunnen op de sporen van het wiel gezet worden. De kinderen kunnen luisteren naar en veranderingen aanbrengen in de compositie, terwijl ze spelen. De kinderen kunnen hun compositie mixen door het volume te veranderen.

Met een groepje van 4 spelers kunnen de kinderen achter 4 verschillende geheime muziekjes komen en deze spelen door de muziekjes in een goed geluidspatroon op het wiel te zetten. Spelers kunnen ook met elkaar communiceren door de vooraf ingestelde mededelingen te gebruiken in het mededelingencentrum. Kinderen kunnen hun composities bewaren in de Gave Muziek Galerij. Anderen kunnen naar de muziek luisteren of de maker kan zijn stuk onder het Favorieten Menu plaatsen op de internet browser, zodat de compositie later afgespeeld kan worden. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun muziekje naar een vriend te mailen door een kort online formulier in te vullen. De kinderen moeten dan hun naam, emailadres en het emailadres van hun vriend invullen.

Een automatische boodschap wordt naar de ontvanger gezonden met een link naar de betreffende compositie. De link leidt hen direct naar de compositie die op het Wervelende Wiel staat.

Aanmelden voor dit lesmateriaal