Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Lespakket Hollandse Meesters in de klas versterkt begrip en waardering kunst leerlingen 

Er is paniek… Binnenkort gaat in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollands Meesters uit de Hermitage open. Hopen we. Want er is iets heel erg misgegaan. Alle werken zijn door elkaar geraakt. En er zijn ook nog twee werken vermist! De Hermitage Amsterdam roept daarom alle leerlingen van groep 7/8 van alle basisscholen in Nederland op om te helpen. Hoe? Simpel: door zelf een Hollandse Meester te worden! Je eigen digitale en virtuele tentoonstelling ontwerpen, fotograferen en verhalen schrijven staan in het lesprogramma centraal.Dit lesprogramma staat vanaf september live op KlasseTV. 

Masterclasses
Om een zo mooi mogelijke tentoonstelling te maken, krijgen leerlingen diverse tips. Zo krijgen ze een korte masterclass, waarin ze leren wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een tentoonstelling. Ook geven Hollandse Meesters van nu, zoals de bekende fotografen Koos Breukel en Robin de Puy, tips over het maken van een 17e eeuws werk anno nu. Zodra alle werken en verhalen compleet zijn, is het zaak zoveel mogelijk bezoekers naar de tentoonstelling te trekken. Daarom maken leerlingen verschillende promotieposters.

 Competitie-elementhermitage-site
Jullie tentoonstelling maakt kans om daadwerkelijk in de Hermitage Amsterdam tentoongesteld te worden. De Hermitage nodigt de klas met de mooiste tentoonstelling zelfs uit om hun eigen tentoonstelling in de Hermitage te bekijken. En of dat nog niet genoeg is, is er nog een extra verassing voor de winnaars. Wat dat is, wordt in een later stadium bekend.

21e-eeuwse vaardigheden
Het lesprogramma stimuleert 21e-eeuwse vaardigheden, zoals creativiteit, kritisch denken, leren kijken en verwoorden en samenwerken. Leerlingen kunnen hun eigen virtuele tentoonstelling inrichten waardoor tevens diverse ICT-vaardigheden aan bod komen. Tevens komen diverse ICT-vaardigheden aan bod. Het lesprogramma is praktisch en eenvoudig toe te passen voor scholen en leerkrachten.

Versterken begrip en waardering kunst
De Hermitage Amsterdam vindt het een essentiële taak om te investeren in de jeugd. Volgens hen heeft ieder kind recht op de ontdekking van zijn artistieke talent. De Hollandse Meesters zijn altijd buitengewoon belangrijk geweest voor de kunstopleidingen. Generaties kunstenaars groeiden op met Rembrandt en de anderen als schoolvoorbeeld. Speciaal voor deze tentoonstelling willen we daarom alle basisscholen in Nederland een les aanbieden gerelateerd aan deze tentoonstelling, een gratis lesprogramma dat helemaal past bij deze tijd. Doel is dat begrip en waardering van de kunst bij de leerlingen wordt versterkt en dat er in de klas een ‘gebeurtenis’ wordt gecreëerd”, aldus de Hermitage Amsterdam.

 Wil je op de hoogte gebracht worden van het laatste nieuws over dit lesprogramma? Ga dan naar http://vrmasters.hermitage.nl/ en vul het contactformulier in.