Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

VOEG TOE AAN UW FAVORIETEN

Papier & Karton

Kranten, briefpapier, kartonnen dozen, enveloppen of stripboeken. Papier en karton zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat voor ruim driekwart uit oudpapier. Oudpapier is voedsel voor nieuw papier. Door oudpapier in de papierbak te gooien en te verzamelen, kan er nieuw papier en karton van worden gemaakt. Nederland is daar kampioen in.

Papier en karton gebruiken we elke dag. Een leven zonder kunnen we ons bijna niet voorstellen.

Wat houdt het lespakket ‘Papier & Karton’ in?

‘Papier & Karton’ is een compleet lespakket over de geschiedenis, eigenschappen en recycling van papier en karton. Het lespakket bevat tien creatieve opdrachten, waarbij verschillende soorten papier en karton aan bod komen. Een informatief en creatief lespakket, ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Papier en karton smartphone app!

Wie weet het meest van papier en karton? Download de ‘Papier & Karton App’ vanuit de App Store of Google Play en daag elkaar uit. De app is beschikbaar voor IOS (iPhone) en Android.

Het lespakket ‘Papier & Karton’ behandelt 5 thema’ s
  1. -Geschiedenis
  2. -Productie
  3. -Eigenschappen
  4. -Papiergebruik
  5. -Milieu
Ga naar dit lespakket

Doelstelling

Het lespakket ‘Papier & Karton’ sluit aan bij de kerndoelen van de leerlijnen ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’  en ‘Kunstzinnige oriëntatie’.

  • Mens en samenleving – 39
  • Natuur en techniek – 44
  • Kunstzinnige oriëntatie – 54 en 55

Voor groep

  • 7
  • 8