Zwemmen

Zwemmen is leuk! En voor je eigen veiligheid is het ook heel belangrijk dat je leert zwemmen, zeker in zo’n waterrijk land als Nederland. Jong geleerd is oud gedaan. Daarom moedigen wij alle kinderen aan om lekker te gaan zwemmen.

Na het behalen van je zwemdiploma’s zijn er veel verschillende zwemsporten die je kunt beoefenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker hard wedstrijdzwemmen: ben jij sneller dan de rest? Of waterpolo, een echte teamsport voor kids met pit, want bij deze balsport moet je wel tegen een stootje kunnen. Misschien voel je wel wat voor het sierlijke synchroonzwemmen, waarbij je zwemt op muziek. Of zie je jezelf al fantastische salto’s maken als schoonspringer? Oftewel, zwemmen is een hele veelzijdige sport. Zwemmen is leuk, gezond en door iedereen te beoefenen.

Test hier snel je kennis en kijk welke zwemsport bij jou past. Of lees hier alles over de Nederlandse zwemtoppers. En ben je een echte waterrat en zijn de schoolzwemkampioenschappen meer wat voor jou? Klik dan hier!