Handbal

Handbal is een leuke, gezellige teamsport voor jongens en meiden die van snelheid en actie houden. Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je teamgenoten.

Als handballer moet je wel een beetje tegen een stootje kunnen. Het is namelijk een sport waarbij lichamelijk contact is toegestaan. Toch zul je tijdens wedstrijden merken dat de spelers sportief met elkaar en hun tegenstanders omgaan. Duwen, trekken en schelden zal de scheidsrechter dan ook zeker niet toelaten! Veel kinderen maken op de basisschool kennis met handbal via schoolhandbaltoernooien of minihandbaldagen. Handbal kun je zowel in de sporthal als in de buitenlucht spelen. Ook zijn er leuke, aangepaste handbalvormen ontwikkeld, zoals Beach Handball. Hierbij speel je 4-tegen-4 op een klein zandveld. Bij Beach Handball draait alles om handballen, zon, zee, muziek en gezelligheid!

Lijkt handbal jou een leuke sport? Er is vast een club bij jou in de buurt waar je een paar keer gratis kunt meetrainen! Kijk dan snel hier.