Wijs met media omgaan

Dagelijks maak je gebruik van internet en andere media:
hoe ga jij daar wijs mee om?

Je bent zelf maker van dingen die jij op internet zet, of het nu teksten, filmpjes of foto’s zijn, en je maakt ook gebruik van wat anderen op internet hebben gedeeld. Daar wil je verstandig mee omgaan, net zoals je wilt dat anderen dat ook met jouw werk doen.

Hoe bescherm jij jezelf tegen hacken en nepnieuws, hoe ga je zorgvuldig om met sociale media, hoe zit het met het delen van foto’s? Met deze GRATIS lessen, geschikt voor digibord, leren kinderen in klassengesprekken wijs met media omgaan, als maker en als gebruiker.

Vlogger Tobias komt in onverwachte en leerzame situaties terecht. Tien lessen (15 minuten) en drie verdiepingslessen (30 minuten) met opdrachten die ook geschikt zijn voor zelfstandig werken, die naar keuze los (voor een groepsgesprek) of in allerlei combinaties kunnen worden ingezet. Ze zijn niet alleen goed bruikbaar als project rondom de Week van de Mediawijsheid, maar zijn qua thematiek het hele jaar actueel. Voor de leerkrachten is bij iedere korte les achtergrondinformatie beschikbaar.

Naar de lessen

Mogelijk gemaakt door

Supported by