Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Elena

Elena is een interactieve methode voor groep 3/4 en 5/6 van het basisonderwijs. Geschikt voor verschillende niveaus, onderwijsprogramma’s en werkvormen. De methode bestaat uit liedjes, chants, interactieve praatplaten en videomateriaal.

Duits, Frans en Nederlands

Elena leert de kinderen Duits, Frans of Nederlands door middel van traditionele lessen, maar ook met behulp van video, oefeningen en spelletjes, alles geplaatst in een rijke online-omgeving.

Elena en haar familie introduceren een vreemde taal bij leerlingen van 6 tot 8 jaar uit Duitsland, Frankrijk en Nederland. Zij leren de basis van Duits, Frans of Nederlands in een rijke digitale leeromgeving met veel spelletjes en andere leuke activiteiten. Elena bestaat uit 10 thema met elk 10 lessen.

Wie is Elena?

Elena is met haar familie verhuisd naar een nieuw huis. In haar nieuwe omgeving, beleeft zij veel avonturen samen met haar buurjongens, de tweeling Max en Otto.

Waarom zou ik Elena gebruiken?

Elena is een volledig digitale methode, die uit gaat van de natuurlijke taalverwerving. Woorden en “brokken taal” (chunks) vormen de bouwstenen van taal. Woordkennis leidt tot taalverwerving. In de methode is dan ook alles gericht op de woordenschatverwerving, zowel intentioneel als incidenteel. De nadruk ligt op het luisteren, begrijpen en spreken. Bij de verwerving van de woordenschat werkt Elena  volgens de “ de viertakt van het woordenschatonderwijs” (Verhallen).

Daarnaast is vroeg vreemde-talenonderwijs in Europa steeds belangrijker. Steeds meer basisscholen in Nederland bieden vroeg vreemde taal onderwijs aan. Want zonder dat dit jonge kinderen extra inspanning kost, hebben zij het vermogen om spelenderwijs meerdere talen te leren.

Ga naar dit lespakket

Doelstelling

Het uitgangspunt van Elena is de natuurlijke taalverwerving door middel van leuke en uitdagende activiteiten.

Voor groep

  • 3
  • 4
  • 5
  • 6