Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Knutselen: zoutdeeg!

Recept voor zoutdeeg:

  • 3 kopjes bloem (geen zelfrijzend bakmeel
  • 1 kopje zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kopje water

Bereidingswijze:

Voeg het water en het zout samen, en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed. Voeg hierna de olie toe, die zorgt ervoor dat het deeg niet scheurt. Mocht het deeg wat droog zijn, dan kun je een paar druppels extra water toevoegen. Als het deeg juist een beetje te nat is, voeg dan wat bloem toe.

Rol het deeg uit en maak de leukste vormpjes. Als je uitgeknutseld bent, droog het deeg dan 3 uur in de oven op een lage temperatuur, zo’n 100 graden, of op een warme verwarming.

Als het deeg droog is kun je losgaan met verf! We hebben ook nog een poster gemaakt, voor knutselinspiratie.

Klik hieronder om de poster te vergroten!