Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 5/6


 • De lente

  Week 07 - 2019

  De lente is onderweg. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de temperaturen lopen op. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden gunstig om deze allemaal te laten groeien en bloeien. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Feest van het licht

  Week 45 - 2018

  In december worden er in veel religies verschillende feestdagen gevierd. Daar gaat deze actuele les over. En oja, Rudolph is ook van de partij!

  Naar de actuele les
 • De herfst staat voor de deur

  Week 37 - 2018

  Hoewel de zon nog steeds volop brandt in Nederland, is het toch echt bijna herfst. In de herfst ziet het bos er heel anders uit dan in andere seizoenen. In de actuele les van deze week gaan leerlingen met dit onderwerp aan de slag.

  Naar de actuele les
 • Vakantie!

  Week 25 - 2018

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel kinderen gaan met hun ouders naar het buitenland. Frankrijk is een populaire bestemming onder Nederlanders. In Frankrijk is veel te ontdekken en te leren, zoals andere eetgewoontes, landschappen en de taal. Help je leerlingen alvast wat op weg met deze les, waarin zij een aantal Franse woorden zullen leren!

  Naar de actuele les
 • Wereldmelkdag

  Week 21 - 2018

  Ieder jaar is het op 1 juni Wereldmelkdag. Op deze dag wordt stil gestaan bij de onmisbare rol van melk bij het produceren van drink- en eetproducten. Dat is overal op de wereld zo, in arme en in rijke landen. Zeker in Nederland is de koe een vanzelfsprekend beeld in het weiland. Maar weten de kinderen in de klas ook hoeveel melk een koe per dag geeft en hoeveel melk er nodig is om één kaas te maken? In deze les leren de kinderen de antwoorden op deze vragen en werken ze zelf met een werkblad en achter de computer om nog meer te weten te komen over de koe en de verschillende melkproducten.

  Naar de actuele les
 • Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Week 19 - 2018

  Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren. Deze actuele les gaat over deze Christelijke feestdagen. Wat weten jouw leerlingen hiervan?

  Naar de actuele les
 • Moederdag

  Week 17 - 2018

  13 mei is het weer Moederdag. Deze dag worden moeders in het zonnetje gezet. Veel kinderen zullen een cadeautje kopen of maken voor hun moeder. Deze actuele les gaat daarom over het kopen van cadeautjes.

  Naar de actuele les
 • De Romeinen

  Week 15 - 2018

  Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vierde editie van de Romeinenweek plaats. De kinderen in de klas hebben wellicht al eens Romeinse cijfers gezien en gehoord van Latijn. In deze les wordt door middel van een werkblad gerekend met deze cijfers en geschreven met Latijnse letters!

  Naar de actuele les
 • Koningsdag

  Week 14 - 2018

  Eind deze maand vieren we Koningsdag. Wat weten jouw leerlingen over Koningsdag en het koningshuis? Daar gaat deze les over.

  Naar de actuele les
 • Ruimtevaart in de klas

  Week 11 - 2018

  Wat weten de kinderen precies van de ruimtevaart? Kennen ze alle planeten van ons zonnestelsel, maken ze wel eens gebruik van Google Earth om met behulp van satellietfoto’s hun eigen woonplaats en -omgeving te bekijken? Dit en meer komt in deze les aan de orde.

  Naar de actuele les