Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Actuele lessen Groep 5/6


 • Het is lente!

  Week 21 - 2020

  Het is lente! Hierbij een paar leuke ideeën die je gemakkelijk met je klas buiten kunt doen en dus heel goed bij de lente passen…

  Naar de actuele les
 • NIEUW: KlasseTV Academie

  Week 19 - 2020

  KlasseTV Academie: professionalisering voor jou, de leerkracht!

  Naar de actuele les
 • Instructievideo maken: tips!

  Week 17 - 2020

  KlasseTV geeft je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het maken van een leuke en goede instructievideo.

  Naar de actuele les
 • Drie keer bewegen in de klas (of thuis!)

  Week 17 - 2020

  Leuke ideeën om te bewegen op school, of natuurlijk gewoon lekker thuis!

  Naar de actuele les
 • Muziek om je heen

  Week 51 - 2019

  NIEUW: lespakket ‘Muziek om je heen’. Dit gratis lespakket bestaat uit drie lessen met educatieve video’s, coöperatieve werkvormen en leuke interactieve opdrachten voor leerlingen uit de midden- en bovenbouw.

  Naar de actuele les
 • De lente

  Week 07 - 2019

  De lente is onderweg. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de temperaturen lopen op. Alle planten, bloemen en bomen komen voort uit bollen, knollen of zaden. Nu de lente eraan komt, zijn de omstandigheden gunstig om deze allemaal te laten groeien en bloeien. In welke omstandigheden groeien plantjes eigen het best en hoeveel verschil maakt het als de omstandigheden worden veranderd? In deze les ontdekken de kinderen dat.

  Naar de actuele les
 • Vakantie!

  Week 25 - 2018

  De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel kinderen gaan met hun ouders naar het buitenland. Frankrijk is een populaire bestemming onder Nederlanders. In Frankrijk is veel te ontdekken en te leren, zoals andere eetgewoontes, landschappen en de taal. Help je leerlingen alvast wat op weg met deze les, waarin zij een aantal Franse woorden zullen leren!

  Naar de actuele les
 • Wereldmelkdag

  Week 21 - 2018

  Ieder jaar is het op 1 juni Wereldmelkdag. Op deze dag wordt stil gestaan bij de onmisbare rol van melk bij het produceren van drink- en eetproducten. Dat is overal op de wereld zo, in arme en in rijke landen. Zeker in Nederland is de koe een vanzelfsprekend beeld in het weiland. Maar weten de kinderen in de klas ook hoeveel melk een koe per dag geeft en hoeveel melk er nodig is om één kaas te maken? In deze les leren de kinderen de antwoorden op deze vragen en werken ze zelf met een werkblad en achter de computer om nog meer te weten te komen over de koe en de verschillende melkproducten.

  Naar de actuele les
 • Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Week 19 - 2018

  Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren. Deze actuele les gaat over deze Christelijke feestdagen. Wat weten jouw leerlingen hiervan?

  Naar de actuele les
 • Moederdag

  Week 17 - 2018

  13 mei is het weer Moederdag. Deze dag worden moeders in het zonnetje gezet. Veel kinderen zullen een cadeautje kopen of maken voor hun moeder. Deze actuele les gaat daarom over het kopen van cadeautjes.

  Naar de actuele les