Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Veelgestelde vragen

Wat is KlasseTV?

KlasseTV is een educatieve portal op het internet speciaal bedoeld voor de leerkrachten van groep 1 tot en met 8 in het basisonderwijs. Op KlasseTV vindt u educatieve videoclips bij elke les, thematisch lesmateriaal, digitale lespakketten voor project(matig) onderwijs en educatieve spellen.

Bij inschrijving voor een abonnement op KlasseTV betaalt uw school:

  • € 0,19 per leerling per maand (m.u.v. de maand augustus, u betaalt dus maar voor elf maanden).
  • Een eenmalig bedrag voor inschrijfkosten van €39,50.

Betaling van het abonnement geschiedt door middel van een maandelijkse automatische incasso of per jaarfactuur. Bij aanmelding voor het abonnement kunt u voor één van beide opties kiezen.

Proefabonnement

U kent KlasseTV en de mogelijkheden nog niet zo goed? Neem dan een gratis proefabonnement voor drie weken of voor drie maanden voor €50,-. U heeft dan de mogelijkheid KlasseTV ook echt in te zetten tijdens de les.

Bovenschoolse voordeelregeling

Met de bovenschoolse regeling is het mogelijk om aangepaste afspraken te maken over de abonnementsprijs. Dit is mogelijk wanneer meer scholen bij dezelfde bovenschoolse organisatie een abonnement nemen op KlasseTV.

AVS Voordeel

KlasseTV is voordeelpartner van de AVS. AVS-leden ontvangen 50% korting op de eenmalige inschrijfkosten van €39,50.

Onze school heeft een abonnement op KlasseTV, maar we hebben nog geen inlogcode ontvangen. Wat nu?

U kunt het best een e-mail sturen naar info@klassetv.nl. Meer informatie over het inloggen vindt u ook op de pagina ‘Toegang tot KlasseTV‘.

Hoe maakt KlasseTV het voor de leerkrachten eenvoudiger om lesmateriaal te vinden bij de lessen?

KlasseTV koppelt het beeldmateriaal één op één aan de lessen uit de methoden. Bij iedere les uit de methode is er een clipje. De indeling van de clipjes op de website is gelijk aan de indeling van de methode. De uitgeverijen (Zwijsen, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff en Malmberg) accorderen de clips.

Is het materiaal van KlasseTV educatief verantwoord?

Jazeker, KlasseTV werkt samen met de grote uitgeverijen: Zwijsen, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff en Malmberg. Zij accorderen de clipjes die op KlasseTV staan. Verder controleert de hoofdredactie van KlasseTV het lesmateriaal.

Ik krijg een foutmelding als ik wil inloggen voor een filmpje van Teleblik, wat nu?

De meest voorkomende foutmelding is code 140. Dit betekent dat u geen ‘recht’ heeft om in te loggen. Controleer of u de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld. Indien u nog geen Teleblikcode heeft kunt u deze aanvragen via www.teleblik.nl/start. Verder kunt u kijken bij: http://po.teleblik.nl/veelgesteldevragen.

De video’s spelen niet, wat is er mis?

Zorg ervoor dat Silverlight is geïnstalleerd. De recente updates voor Silverlight zijn verkrijgbaar via   deze website.
Indien u met de Firefox browser werkt zorg dan voor de juiste plug-ins. Deze zijn hier te downloaden.

Mijn video stopt af en toe met spelen, hoe zit dat?

De verbinding met het internet kan de oorzaak zijn. Voor het bekijken van de videoclips heeft u minimaal een verbinding van 256 kb nodig. Snellere verbindingen hebben een beter resultaat.

Kan ik de internet filmpjes van KlasseTV opslaan?

Nee, het is niet mogelijk de video’s op te slaan.

Ik wil graag een video in een PowerPoint presentatie verwerken, kan dat?

Ja, dat kan. U kunt de link die naar de video verwijst in de PowerPoint presentatie verwerken. Wanneer u op deze link klikt komt u bij de juiste clip uit. U moet dan tijdens uw presentatie wel online zijn.

Wat zijn de minimale eisen voor het kijken van de video’s?

Intel Pentium III, 256 MB ram, 32MB video kaart, geluidskaart, internet verbinding vanaf 256kb.

Ik hoor geen audio, wat nu?

Zorg er voor dat de volume regelingen op de computer goed staan. Kijk in Windows Media Player of de volumeregeling open staat. Controleer ook of de speakers goed zijn aangesloten.

De kwaliteit van de video en geluid varieert zo nu en dan, hoe kan dat?

KlasseTV maakt gebruik van multibit streaming. De stream past zich waar mogelijk aan op de beschikbare internet snelheid van de kijker. Is de snelheid wat lager, dan zijn video en audio minder mooi. Bij een goede verbinding (750 kbps en hoger) is het beeld optimaal.

Ik krijg geen video te zien maar ik heb wel de laatste speler en software, wat nu?

Er zijn verschillende redenen waarom een video niet kan afspelen. De meest voorkomende oorzaken zijn: verkeerd ingestelde firewalls, en spyware.

Ik ontvang geen KlasseMail en/of automatische mails van KlasseTV, hoe kan dat?

Afhankelijk van de instellingen van het e-mail programma kan de e-mail van KlasseTV soms terecht komen in het postvak met ongewenste e-mail (spam). Kijk dus voor de zekerheid ook in dit postvak! Mocht dit het geval zijn kunt u dit in Outlook voor een volgende keer voorkomen door het bericht te openen en onder menu-item “acties”, bij “Ongewenste e-mail” te kiezen voor de optie “Afzender toevoegen aan lijst met veilige afzenders”

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Klik hier en vul het invulformulier in, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk reactie van ons.

Workshop

Meer informatie over de workshop van KlasseTV en bijbehorende kosten vindt u hier.

Ga terug naar de aanmeld pagina.

Noot: alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW