Al meer dan 3000 videoclips & lespakketten

Spelenderwijs Engels

Engels speelt in onze samenleving een steeds grotere rol. Een goede beheersing van de Engelse taal bereidt leerlingen beter voor op het vervolgonderwijs. Als het aan de Onderwijsraad ligt, gaan kinderen in de kleuterklas al spelenderwijs met deze taal aan de slag. Op deze leeftijd hebben ze weinig moeite met het oppikken van het Engels.

Deze educatieve games kenmerken zich door de verscheidenheid aan activiteiten. Daarnaast zijn de spellen bouw- en vakoverstijgend. Kortom: Engels, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Onderbouw

The Alphabet Song Zet de letters van het alfabet in de juiste volgorde. De volgorde van het alfabet wordt herhaald in een liedje.

Animal Maker Spelenderwijs woorden herkennen en combinaties maken. De game sluit aan bij taalontwikkeling en Natuur.

The Lazy Bear Een geanimeerd verhaal over de seizoenen en de dieren in het bos. Kleuters luisteren graag naar verhalen. Het stimuleert hun fantasie en sluit aan bij de tussendoelen boekoriëntatie en verhaalbegrip.

Goldilocks and the three bears Een geanimeerd sprookje is erg leuk voor kleuters om naar te luisteren en te kijken. Tevens stimuleert het hun fantasie en sluit aan bij de tussendoelen boekoriëntatie en verhaalbegrip.

Ten Little Aeroplanes Een vrolijk liedje vol telelementen dat aansluit bij de belevingswereld van kleuters. Tevens oefenen ze met getalbegrip in het Engels.

Paint it Verschillende kleurplaten van herkenbare omgevingen. Kleuters leren al kleurend Engelse woordjes. De game sluit aan bij taalontwikkeling.

Alphabet Antics Een taalgame voor kleuters. Spelenderwijs maken zij de koppeling tussen letters en klanken. De game sluit aan bij taalontwikkeling.

Incy Wincy Spider song In deze vrolijke animatie van het klassieke kinderliedje Hanse Panse Kevertje, zullen kleuters de melodie herkennen. Dit heeft een gunstige werking op de vertaalslag naar het Engels. De animatie sluit aan bij de tussendoelen boekoriëntatie en verhaalbegrip.

Middenbouw

Weather Maze Luister goed naar het weerbericht en vind de weg naar huis. De game sluit aan bij het vak Aardrijkskunde en Natuur.

Clean and Green Leerlingen leren spelenderwijs hun kamer opruimen. Niet alle rommel is afval. Bewustmaking van hergebruik en afvalscheiding. De game sluit aan bij het vak Natuur en Milieu.

Insect World Een informatieve game over insecten. Leerlingen worden op verschillende locaties uitgedaagd om binnen een tijdslimiet zelf insecten op te sporen. De game sluit aan bij het vak Natuur.

Story Maker Schrijf je eigen verhaal en kies zelf de hoofdpersoon. Een goede oefening om het woordenschat te toetsen. Deze game sluit aan bij het vak Taal.

Ten shiny coins In de vorm van een liedje leren leerlingen rekensommen maken met de Engelse pond. Ze oefenen met aftreksommen in het Engels.

Bovenbouw

Face Match Lees en/of luister naar de beschrijving en zoek de juiste persoon. Een goede oefening om te kijken hoever je komt met je woordenschat.

How much is this? Een game waarin leerlingen oefenen met het afrekenen van speelgoed bij een kassa met Engels geld. De realistische omgeving valt binnen hun belevingswereld waardoor deze oefening een waardevolle ervaring is voor de praktijk.